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RECENT PERSONNEL POLICY CHANGE

Policy 2508, “Drug Testing Program”
EFFECTIVE DATE:  July 1, 2008

CHANGES MADE:  Added language to the policy to explain that when an employee has a “cancelled test,” they will be required to have another test which, upon the recommendation of the Medical Review Officer, may be directly observed, and the result of that test will determine if the employee has a positive or negative test. 

WHY CHANGES WERE MADE:  To clarify policy language so that it is consistent with federal drug testing regulations 49 CFR part 40.161. 

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS:
· What is meant by a “cancelled drug test”?  A “cancelled drug test” is reported when a test was taken but it is determined that the employee’s specimen is invalid because it was unable to be tested and a valid result reported to the employer.  An example of a valid test result is:  positive, negative, adulterated or dilute negative.
