                                   RECENT PERSONNEL POLICY CHANGE

                                      Policy 3004, “Voting – Request for Leave”

EFFECTIVE DATE: March 1, 2005

CHANGES MADE:  Added language that reaffirms an employee will not receive paid time off to work at an election poll or serve as an election judge.  Revised policy language in order to be more consistent with RSMo 115.639 and 115.102 that apply to employee voting leave. 

WHY CHANGES WERE MADE:  To reaffirm the departments position that paid time off as provided for in the policy will only be granted for those situations where an employee needs such time to vote in an election.  To reaffirm MoDOT policy with the relevant state statutes.

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS:

· Does this apply to only state elections?   No, this applies to any city, county, or state election that an employee is otherwise eligible to participate in as a registered voter. 
· What about “absentee” voting?   Policy does not provide paid time off for an employee to go vote on an absentee basis. 

