Human Resources Division		August 28, 2012

RECENT PERSONNEL POLICY CHANGE

Policy 3502, “Military Service or Training Leave”


EFFECTIVE DATE:  August 28, 2012

CHANGES MADE:  Incorporated new language that allows for paid leave for employees who may be members of the Coast Guard Auxiliary.  

WHY CHANGES WERE MADE:  The changes were necessary to comply with HB 1315 which amends Chapter 41, RSMo.

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS:

· Are Coast Guard Reserves a different entity than Coast Guard Auxiliary under policy?  Yes, the Reserves are military-based service, while the Auxiliary is civilian-based service.

· If I am a Coast Guard Auxiliary member and I work a schedule other than 8x5, how many hours of paid leave am I allowed by policy?  You would get 15 working days.  If you are working 10-hour days, you will get 15 work days.  If you are working part-time (less than eight hours per day) you will get 15 work days.  

Per statute, paid military leave is limited to 120 hours in some circumstances, but for Coast Guard Auxiliary leave, the statute limits leave to 15 paid work days, but does not put a specific limit on the amount of paid hours.  
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